Ergens onderweg

9 million bicycles in Beijing

Nihao!

Goed aangekomen in Beijing! Om 8u ’s morgens lokale tijd (middernacht thuis) in het hostel gearriveerd en dan maar onmiddellijk de fiets opgesprongen voor een eerste exploratie van de stad. Een paar uurtjes later voelden we dan toch het slaapgebrek en zijn we maar een dutje gaan doen. Na een nachtje overslaan, je in het verkeer van Peking begeven is misschien niet zo optimaal. Brede fietsstroken die af en toe als parking wordt gebruikt, elektrische brommertjes die je niet hoort afkomen en bussen die niet remmen … Toch was het best gezellig vertoeven bij de meren en de Hutongs. Kleine smalle steegjes die een doolhof aan huisjes aaneenrijgen, relatief gezellig en proper.

’s avonds op zoek naar eten op de nightmarket. De slang, zeeegel, spinnen, schorpioen en zeepaardjes hebben we nog maar even links laten liggen. Een loempia en very spicy noedel soep en we kunnen er weer tegenaan!

6 gedachtes aan “9 million bicycles in Beijing

  1. petie

    Ziet er super tof uit , maar ja het azie dat wij al gezien hebben ,was altijd zalig …amuseer jullie ,maar blijf op je hoede ..voorzichtig ..tante carine en nonke koen

  2. mama

    Ziet er inderdaad gezellig uit. Hebben jullie ondertussen al wat anders geproefd dan noedels en loempia ? Dikke knuffel

  3. Stefanie

    Sara heeft anders wel een ijzeren maag 🙂 ik zou toch eens een schorpioen proeven hoor..

    Veel plezier daar!

    Kusjes van jullie trouwste fan 😉