Ergens onderweg

I want to ride my bicycle

Next stop: Hué, Centraal Vietnam. Een stad met een rijk verleden, wat je vandaag nog kan zien aan de tempels, pagodes, paleizen en tombes. Net als in Peking hebben ze hier ook een Forbidden City, gelegen binnen een omwalling met slotgracht en toegangspoorten, zoals het hoort dus.

city & pagoda

Imperial enclosure & pagode

Aangezien we wel wat beweging kunnen gebruiken, kiezen we weer voor de fiets als vervoermiddel, zonder deftige kaart weliswaar. Op goed geluk komen we zo toch bij enkele pareltjes uit.

tombs

boeddhistisch kerkhof & tombe van een keizer

Doorheen de stad loopt de Perfume River en veel transport gebeurt dan ook per boot. Voor het gemak maken we gebruik van de lokale overzetboot (lees: 1/10 van de prijs van de toeristische en enkel in het vietnamees). Waarop  wij ons beste vietnamees met gebaren en de locals al giechelend hun beste Engels bovenhalen: Moht (1), Hai (2), wijzen (overkant) en Hello, one dollar, I love you… Zowel voor hun als voor ons geen alledaagse ervaring.

hueEen laatste stop, alvorens onze weg terug te zoeken, langs de gigantische lokale markt met een overaanbod aan schoenen, riemen, snoepjes, offerandes, vlees, vis, groenten, kruiden en slapende verkopers. Een prachtige kakofonie op een paar honderd vierkante meter, knus en gezellig!

marketZo, nu weer weg van de stad richting Phong Nha national park.

 

Een gedachte aan “I want to ride my bicycle

  1. grote bolle zus

    jullie zijn echt professionele bloggers! fijn voor ons! zo’n mooie beelden en korte maar krachtige teksten! daar zit carrière in!
    en zo sportief! Ik zal eens op de ‘doe zo verder knop’ drukken seh!