Ergens onderweg

Allemaal beestjes

Vanuit Kuala Lumpur nemen we de bus richting Singapore, onderweg houden we even halt in Melaka. Een gezellig havenstadje in Maleisië dat eigendom is geweest van Portugal, Nederland en Engeland. We zijn duidelijk niet de eerste toeristen die hier aankomen. De riksja’s zijn er weelderig versierd en ’s avonds kleurrijk verlicht. Ze staan klaar om je rond de stad te touren, al dan niet begeleid door hippe dansmuziek.

malacca

Dan verder naar Singapore. Stad in de jungle of was het jungle in de stad.. Na Myanmar hebben we hier wel even een cultuurshock. Alles is er groots, groen, modern, zelfs futuristisch en ’s avonds kleurrijk verlicht.
singapore1

singapore2

singapore4

We spenderen ook een dagje in de ‘worlds best rainforest’ zoo en… zien heel veel beestjes 🙂
zoo1

Sara communiceert wat met de bavianen….
zoo3

en de olifanten voeren hun show op.
zoo2

We vliegen naar Borneo om hopelijk wat van deze beestjes in hun natuurlijke habitat te spotten in ‘Bako National Park’. De wandelpaden doorheen het park vertrekken vanuit het hoofdkantoor, waar ook onze slaapplaats is.

park5

We komen in een monsoon bui terecht, de paden worden rivieren, wij worden kleddernat, maar we spotten aapjes!

park3

en de neusapen zijn het hoogtepunt!

park2

park1

We trekken een 6 tal uren doorheen de jungle, maar het meeste wildlife zien we aan het hoofdkantoor. Aapjes lusten blijkbaar ook wel eens graag een cola of een koekje…

park6

zoo4

Een gedachte aan “Allemaal beestjes

  1. mama

    Ja Singapore heeft toch net dat ietsje meer dan al die andere wereldsteden. Spijtig dat het wat ver is voor een citytrip. Genieten jullie nog maar van al dat moois nu je er toch bent !