Ergens onderweg

Slip & slide

Vorige week trokken we erop uit naar Sa Pa, in het Noordwesten van Vietnam, bevolkt door enkele bergstammen. Door het toerisme waarschijnlijk niet meer zo authentiek als vroeger, maar toch nog de uitgelezen plaats voor adembenemende vergezichten met ontelbare rijstterrassen.

Vanuit Hanoi namen we de nachttrein, die was best nog wel comfortabel. Moest het heen en weer geschud van de trein, de slaap niet verstoren.

train to SapaAangekomen in Sa Pa zagen we een groot pak mist en regen. We hadden een 2-daagse trekking met Homestay (overnachting bij een lokale familie) gepland. Gelukkig trok de mist gedeeltelijk weg en bleef de hevige regen tijdens het wandelen achterwege. Mooi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het werd een avontuur, al glijdend en ploeterend over en door modderige wegjes en rijstterrassen. Gelukkig was  ‘Swiss guy’ de niet zo handige Harry van de groep en ging alle aandacht van de lokale vrouwen naar hem. Zij volgden ons heel de route en begeleidden ons op de heel gladde stukken. Later bleek dat aangezien zij ons geholpen hadden, het nu aan ons was om hun zelfgemaakte spulletjes te kopen! We zijn dus enkele souvenirtjes rijker nu.

sapa 1

Aangekomen op de slaapplaats, die trouwens niet zo basic bleek te zijn als verwacht (wifi, goede matrassen en een volle frigo), kregen we lekker lokaal eten en achteraf ‘happy water’ (zelf gebrouwen rijstwijn in een waterfles) voorgeschoteld. Om 22u sloten we de keet af, het leek wel 4u ’s morgens!

sapa2

Ondertussen hebben we de regen achter ons gelaten en zijn we naar midden Vietnam afgezakt. Meer over onze belevenissen fietsend in Hué, de Viet Cong tunnels en grotten van Phong Nha krijgen jullie binnenkort te lezen!

 

6 gedachtes aan “Slip & slide

  1. Robert SOETAERT

    Wensen voor nieuwjaar, verjaardag en verdere reis;
    Zeer leuke blogs gezien. GROETJES van Ova.

  2. Tineke

    Dat ziet er weer keimooi uit! Is het daar mooi weer eigenlijk? Het ziet er maar bewolkt uit, maar aangezien jullie in t-shirt op de foto staan, denk ik dat de temperatuur wel ok is? Ik ben trouwens keibenieuwd hoe ge uw verjaardag daar gevierd hebt Saar! Vertel!

  3. grote bolle zus

    Is dat niet gewoon Engels mama :-)?
    Ja zo’n rijstvelden heb ik nooit gezien, heeft Azië dan toch iets te bieden aan deze
    woud-be afrikanist!?
    de botten van de vrouwen zijn top! En de babies uiteraard ook.
    En Maarten heeft precies al zoveel haar?
    xxx

  4. mama

    Hi, (zou volgens de vertaling hallo zijn in het vietnamees)
    lijkt me wel een toffe groep waar jullie de tweedaagse mee gedaan hebben.
    groetjes mama en papa

    1. Sara Auteur van bericht

      Xin chao is de makkelijkste manier om hallo te zeggen.En dan zijn er nog vele variaties afhankelijk van leeftijd en geslacht van degene die je aanspreekt! Maar tegen ons zegt iedereen toch gewoon Hello 🙂