Ergens onderweg

Temple

Vanuit Battambang nemen we de boot naar Siem Reap. Een tocht van 7 uur langs afgelegen vissersdorpjes met paalwoningen of huisjes drijvend op het water. De boot zoekt zich een weg tussen de visnetten en de kindjes wuiven enthousiast als we voorbijvaren.

mekong

Nu het droog seizoen is begonnen, is de rivier niet overal meer even breed, waardoor we meermaals het struikgewas in varen, als de rivier wat kronkelt. Na een fikse regenbui steken we het enorme Tonlé Sap meer over. Het is zo groot dat we aan de rechterkant kant zelfs geen oever zien.

Een prachtige ervaring, maar toch zijn we heel blij als we aankomen in Siem Reap. Dit is de basis van waaruit je Angkor kan bezoeken, werelderfgoed. In Angkor staan de ruïnes van wat tussen de 9de en 14de eeuw de hoofdstad van het Khmer rijk was. Tientallen gigantische tempels, sommige gerestaureerd met gedetailleerde graveringen, anderen nog in puin deels overwoekert door de jungle. Impressionant!

ankor2

 

ankor1

We verkennen het gebied 2 dagen met de fiets, waardoor we ook wat van de mooie omgeving meekrijgen. De 3de dag doen we de verdere tempels met de tuk tuk.

En wanneer de tempelmoeheid optreed, amuseren we ons dan maar met wat foto’s…

ankor3

Vanuit Siem Reap reizen we richting Laos, langsheen de slaperige Mekong dorpjes Kampong Cham en Kratie. Het is hier niet vreemd om als vrouw overdag gewoon in pyjama rond te lopen!

1-_MG_0954

In Kampong Cham kan je een bamboebrug nemen naar een eiland in de Mekong. Bij het begin
van elk droog seizoen wordt de brug opnieuw gemaakt, volledig uit bamboe.

Op het eiland is geen autoverkeer, ideaal dus voor een fietstochtje en een plonsje in het zwembad van het plaatselijk resort.

 

Tijdens onze busrit naar Laos ervaren we de technieken van de minibusmaffia. 12u deden we over 200km. Maar we zijn er nu, op eentje van de ‘4000 Islands’!

En we zijn helemaal bij met onze blog!

Nog veel stakingsplezier daar in België, wij gaan nog wat verder met de vakantie, los het maar op tegen dat we terug zijn! 🙂 En een hele dikke knuffel voor baby Hasse, meter Sara maakt haar afwezigheid wel goed als ze terug is!

5 gedachtes aan “Temple

 1. Stefanie mét nuttige boodschap

  Wou ik hier in één woord samenvatten wat ik van jullie avonturen vind, krijg ik een melding waarin staat dat ik iets nuttigs moet zeggen en dat mijn boodschap te kort is. Ik volg jullie verhalen met veel plezier, maar aan die onbeleefdheid van jullie blog mag wel eens iets gedaan worden..
  Een souveniertje ter compensatie is oke..

 2. Dagmar

  Ik vind het wel een mooie naam van dat dorpje 😉
  Schitterende locaties die jullie telkens uitpikken om te exploreren!!

  Proficiat meter Sara

  Vele groetjes van Nora, Siem en van ons uiteraard!

 3. Annemie

  Wat een prachtige natuur. Het moet daar zalig zijn! Fijn om via deze blog jullie avonturen te volgen. Geniet ervan!

 4. mama

  Hasse is op bezoek en bomma viversel ook. Bomma wenst je nog een heel fijne verdere reis, Ze kijkt altijd met veel plezier naar jullie foto’s net zoals wij natuurlijk. Het is allemaal als een sprookje. We knuffelen Hasse eens extra voor jou en een dikke knuffel terug van ons allemaal.